18 Ocak 2011 Salı

Aşk Sarhoşu



Yönetmen: Edward Zwick
Senaryo: Charles Randolph, Edward Zwick, Marshall Herskovitz, Jamie Reidy
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway
Romantik komedi filmlerinden artık bıkmış ve bu tarz filmleri pek izlemiyor olsam da, belki değişik bir yaklaşım, farklı bir final vardır umuduyla gittim ve yine hayal kırıklığına uğradım.

Film çapkın erkeğin, hasta bir kıza aşık olup değişmesi gibi klasik bir konuyu işliyor. İlaç satış temsilcisi kahramanımız son derece çapkın ve yakışıklıdır, bunu kullanarak her işini yürütmektedir. Bir gün karşısına çıkan bir kız hayatını değiştirir ve olaylar hepimizin tahmin edebileceği doğrultuda gelişir.

Filmi benzer tarzda diğer filmlerden ayıran özellik +15 özelliği taşımasıydı, hemen hemen her 5 dakikada bir sevişme sahnesi koyulmuş, normalde romantik komedilerde bu kadar sık sevişme sahnesi görmeye alışık değiliz ama bir yerlerde fark yaratma zorunluluğu filmi bu hale getirmiş ve bir filmde bu kadar fazla bu tarz sahnenin oluşu belli aşamadan sonra sevimli görünmüyor.

Oyunculuklar, filmin akışı, müzikler, diyaloglar her şey bir romantik komedi filminde olması gereken kalitedeydi, alıştığımız kalitede, ne fazla ne eksik.

Altın kürede aday gösterildiği dallar vardı ancak ödül alabilecek kalitenin çok uzağında, vakit geçirmek için izlenebilecek, vasat bir film. Bol vaktim var diyenler için alternatif olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder