10 Ocak 2011 Pazartesi

Eyyvah Eyvah 2

Yönetmen: Hakan ALGÜL
Senaryo: Ata DEMİRER
Oyuncular: Ata DEMİRER, Demet AKBAĞ, Özge BORAK

Normalde devam filmlerine karşıyımdır, ilk film beğeni topladıysa bırakın tadı damağımızda kalsın derim, ancak söz konusu film Eyyvah Eyvah 2 olunca, bu sözlerimi tek tek geri alıyorum.

Artık komedi filmlerinin güldürmekten çok gülümsettiği bir dönemdeyiz, klişe amerikan komedi filmleri, kişilerin sakarlıkları üzerine kurulu güldürme çalışmaları vs. bunların hiç birine karnımız ağrıyana dek gülmüyoruz. Ancak Ata Demirer ve Hakan Algül öyle bir film yapmışlar ki, gülmekten ağlamak durumunda kalacaksınız.

Fazla klişe tabirler kullanmak istemiyorum ama bu film hakikaten sıcacık bir film, bizden bir kere. Güldürmüyor film, kahkaha attırıyor. Öyle muhteşem bir senaryodan, kurgudan bahsetmeye gerek yok, zaten o kaygıları taşıyan bir film de değil. Her şey gerektiği kadar, sahneler uzatmadan, sıkmadan geçiyor, oyunculuklar nefis, şiveleri taşıyışları, Ata Demirer'in o ilk filmden aşina olduğumuz "evet" demesi, hepsi müthiş, bu liste uzar gider. Zaten daha film başlarken insanın oynayası geliyor.

Bu film gösteriyor ki çok bel altına vurmadan insana kahkaha attırılabiliyor, Recep İvedik serisine ders niteliğinde bir film, hani Şahan diyor ya; ben insanlar gülsün diye film yapıyorum amacına, küfürüne çok takılmıyorum diye, onlara takılmadan çok daha iyilerinin yapılabileceğini görmenizi sağlıyor. Bu filmin kesinlikle Recep İvedik'ten çok daha fazla gişe yapması gerekli, çünkü içimizden birinin canlandırıldığı film Recep İvedik değil, bu film.

Uzun lafın kısası, gülme ihtiyacınız varsa, kafanız bozuksa, ya da hangi psikolojide olursanız olun, gidin bu filme. Neşeniz yerine gelsin, moraliniz düzelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder