26 Aralık 2011 Pazartesi

Sherlock Holmes a Game of Shadows


Yönetmen: Guy Ritchie
Yazanlar: Kieran Mulroney, Michele Mulroney
Oyuncular: Robert Dawney Jr., Jude Law

Bu aralar sinemadan çıkmıyorum, geçtiğimiz hafta 3 filme giderek uzun zamandan sonra sinema özlemimi biraz da olsa dindirmiş oldum. Bisikletli Çocuk filmini geç de olsa izledikten sonra yakın zamanda gösterime girmiş bir serinin yeni filmi olan Sherlock Holmes Gölge Oyunları filmine gittim. İlk filmi izleyememiş biri olarak film bana ilk filmi de izleme ihtiyacı hissettirdi, en azından karşılaştırma yapabilme açısından.

Aksiyon dolu, bazı yerlerde Jackie Chan filmlerini aratmayan yakın dövüş sahneleriyle ve Guy Ritchie'ye has görsellikle donanmış bir film olmuş. Genel olarak yine klasik bir aksiyon filmi gibi görünse de, eğlenceli ve izlenebilir bir film. Sherlock Holmes'u canlandıran Robert Downey Jr. mimikleri, hareketleri ile eğlencenizi biraz daha katlıyor, rolüne artık ikinci film olmasının da etkisiyle alışmış ve fazla zorlanmadan bu rolü halletmiş görünüyor. Jude Law için söylenecek çok söz yok, aslında üst düzey bir oyunculuğa ihtiyacı olmayan bir filmde, bana göre işini son derece iyi yapmış. 

Bu filmde dedektifin maceraları Fransa, Almanya ve İsviçre'de geçiyor. Kötü ve deha profesörün planlarını alt etme mücadelesini konu alıyor. Konu olarak bildiğimiz aksiyon filmi, değişik hiçbir şey yok ancak görsellik anlamında gerçekten başarılı bir film olmuş bu da Guy Ritchie sayesinde oluyor. Normalde de tarzını ve filmlerini çok sevdiğim bir yönetmen olan Guy Ritchie o kendine has seri ve donuk görüntü tekniğini(bilenler ne demek istediğimi anlayacaktır, olaylar fotoğraf karesi gibi seri bir biçimde gösteriliyor) yine kullanmış ve çok güzel olmuş. Bunun benzerlerini Snatch filminde de görmüştük.

Aksiyon filmi sevenlerin mutlaka izlemesi gerek, eğlenceli ve güzel bir film sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder